Домой / Виза / Режим безвиз для Украины

Режим безвиз для Украины

Режим безвиз для Украины.  Особенности безвизового режима для граждан Украины со странами Шенгенской зоны. Главным условием отправления за границу в страны шенгенской зоны — наличие биометрического паспорта. Безвизовый режим и как им пользоваться? Что дает режим отсутствия виз для украинских граждан?

Особливості безвізового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони.

Після підписання Україною договору про лібералізацію візового режиму з Євросоюзом для неї відкрилося багато можливостей як, наприклад, те що скоро подорожі українців шенгенською зоною тепер можна буде здійснювати без віз. Це буде зроблено на підставі законодавчої пропозиції Європейською комісією про подібне нововведення, що в результаті підбадьорить Європейський парламент разом з Радою ЄС. Через двадцять днів дозвіл про безвізовий режим для України буде опубліковано в «Офіційному віснику ЄС».

На думку багатьох міжнародних експертів це дасть можливість людям більше не витрачати багато часу на оформлення необхідних паперів або проходити консультації з отримання візи для тих, хто вперше їде за кордон. Великі перспективи відкриються студентам і всім учням, так як вони зможуть набагато частіше їздити за кордон за участю в освітніх програмах чи конкурсах. Також очікується, що налагодяться і покращаться партнерські зв’язки між різними країнами Європи в сферах: туризму, транспорту, науки, торгівлі і бізнесу. Режим безвиз для Украины

Умови безвізового режиму для громадян України
Завдяки встановленню безвізового режиму українці можуть перебувати в країнах ЄС кожні дев’яносто днів протягом періоду в сто вісімдесят днів за винятком таких країн як Великобританія та Ірландія. Здійснювати контроль за тією кількістю днів при якому ви перебуваєте за кордоном можна за допомогою шенгенської калькулятора. У ньому вказується точна дата в’їзду і виїзду в іншу країну. Якщо перебуваючи за кордоном виникає ситуація що потрібно на деякий час затриматися в країні, тоді потрібно оформляти візу. За умовами безвізового режиму не допускається постійне проживання, навчання або працевлаштування в чужій країні. Для цього потрібно оформляти окремі візи. При в’їзді в іншу країну можуть виникнути ситуації, що людині заборонять перетинати кордон з таких причин:

— відсутність грошей або конкретної мети візиту країни;
— наявність людини в списку тих, кому не можна перетинати кордон;
— якщо немає документів;
Головною умовою відправлення за кордон в країни шенгенської зони є наявність біометричного паспорта. Потрібно щоб він був оформлений не менше ніж шість місяців тому. Усередині нього було встановлено спеціальні чіп, що зберігає особисту інформацію свого власника про дату, місце народження і навіть відбитки його пальців. Тим у кого є закордонний паспорт і шенгенська віза старого зразка, щоб мати можливість відвідати європейські країни за допомогою безвізового режиму перед поїздкою потрібно здати свої біометричні дані в консульстві країни, в яку ви хочете поїхати, після чого вам видадуть біометричну шенгенську візу.

Увага! Біометричний паспорт або шенгенська віза протягом всієї поїздки за кордон будуть фіксувати всі ваші переміщення на будь-якому з видів транспорту і отримані дані відправлять в Єдину Інформаційну Систему Євросоюзу, тому потрібно пам’ятати що, зробивши якесь порушення, в наступний раз при бажанні отримати біометричну шенгенську візу вам можуть відмовити.

До списку країн шенгенської зони, які дозволяється відвідувати без візи відносяться: Нідерланди, Чехія, Швеція, Мальта, Австрія, Естонія, Польща, Болгарія, Бельгія, Данія, Румунія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Люксембург, Литва, Італія, Греція, Кіпр , Угорщина, Латвія, Словенія, Іспанія, Португалія.

Список документів для безвізового в’їзду в країни шенгенської зони
— біометричний паспорт або біометрична шенгенська віза;
— квитки прямо і назад в Україну;
— ваучери на проживання в іншій країні з метою підтвердження наявності там конкретного місця проживання;
— якщо у ваших планах є вчинення подорожі на власному автомобілі, тоді для цього знадобитися зелена карта;
— підтвердження матеріального забезпечення при мінімальному розрахунку 45 євро на день;
— з метою ділової поїздки потрібно мати гарантійний лист;
— при плануванні поїхати в гості до своїх родичів або знайомих має бути відповідний лист із зазначеними в ньому даними про адресу і періоді вашого подальшого проживання в країні;
— медична туристична страховка;
Наявність такого списку необхідних документів дозволяє не допустити в’їзд в країни Європи тих, хто скоював злочини і може бути небезпечним для місцевого населення. Дані про них є в загальній Шенгенської інформаційної системи, яка дозволяє контролювати їх переміщення.

Смотрите также

Изменения в условиях страхования для визы.

Изменения в условиях страхования для Польской визы. Изменения в условиях страхования были внесены в правила …

Один комментарий

  1. Заїхав 11.04.18 в Польшу машиною бистро приняла молода дівчина, есть віза до 6.06.18 давал тільки паспорт, спитали куди їду сказав до дядька, спитали скільки маеш грошей і все, можете обяснить чи я могу пробути 90 днів, чи я повивен по візі залишити Польшу….? І як зрозуміти вїзд или безвізовий, можу ли я мать візу робочу і їхати як турист на 90 днів?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *