Домой / Виза / Национальная виза в Польшу

Национальная виза в Польшу

Национальная виза в Польшу . Долгосрочная виза типа D позволяет находиться в Польше длительный период. Польская национальная виза. Необходимые документы для оформления долгосрочной визы категории D.

Національна віза в Польщу

Віза D — це віза, тривалістю в кілька місяців (мінімум 3 місяці, максимум рік), яка видається для відвідування або роботи. Тривалість залежить від обгрунтування причини поїздки. Вона дозволяє одноразово або багаторазово відвідати Польщу. Її наявність дозволяє відвідування інших держав Шенгенського союзу, але термін обмежений: 90 днів на кожне полугодіе.

За візою D може звернутися володар Карти поляка, іноземець для роботи і навчання і член сім’ї польського підданого. Карта поляка дається громадянам колишнього СРСР, у яких були або є родичі поляки за національністю або раніше мали польське громадянство. Вона служить основою для отримання даної візи і майже прирівнюється до громадянства, тобто її власник може не запитувати робочу візу в Польщу, а займатися підприємництвом і працювати на її території як будь-який поляк. Карта дозволяє також отримувати безкоштовно освіту і медичне обслуговування.

Довгострокова польська робоча віза видається громадянам інших держав, які бажають здобувати вищу освіту і працювати на запрошення місцевого працедавця. Заява передається в польське консульство за місцем проживання за тиждень до планованої поїздки. Национальная виза в Польшу

необхідні документи

Для запиту робочої візи в Польщу потрібні:

— згода роботодавця (завірена в воєводстві запрошення);
— анкета з основними відомостями про себе;
— фотографія 3,5 на 4,5 см, зроблена протягом півроку;
— закордонний паспорт (з моменту отримання не більше 10 років) і копія його сторінки з фотографією. Документ повинен бути дійсний ще 90 днів після останньої дати, проставленою на візі. 2 чисті сторінки передбачаються для проставлення віз;
— паспорт (копія сторінки з фото, місцем проживання, відміткою про видачу закордонного паспорта);
— чеки або кредитні картки з підтвердженням грошового забезпечення поїздки;

Для робочої візи в Польщу потрібно мати медичну страховку, дійсну для ЄС. Сума не менше 30 000 євро. При багаторазовому в’їзді в країну страховка повинна покривати тривалість першого перебування в Шенгенській зоні.

Період розгляду заяви дорівнює 6-9 дням після оплати консульського збору. Відмінність даної національної візи в можливості тривалого перебування (з шести місяців три) в країнах Шенгенського союзу.

О программе Константин - визовый специалист

Смотрите также

Смена работодателя в Польше

Смена работодателя в Польше Смена работодателя в Польше, содержание статьи: Смена работодателя по полугодовому приглашению …

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *