Домой / Німеччина / Віза / Віза нареченої в Німеччину

Віза нареченої в Німеччину

Віза нареченої в Німеччину для укладення шлюбу: процедура і терміни оформлення

Віза нареченої в Німеччину — активний розвиток соціальних мереж дозволяє людям спілкуватися по всьому світу. У деяких випадках просте спілкування може перерости в серйозні стосунки і наміри створити сім’ю.

Зі статті Ви дізнаєтесь:
Загальна інформація
Яка віза потрібна?
Де оформляти візу?
Яка вартість візи нареченої»?
Які документи потрібні для «візи нареченої»?
— Подача заяви в німецький ЗАГС
— Подача документів в німецький ЗАГС
— Одержання відповіді із Загсу
— Подача документів в Україні «візу нареченої»
— Запис в консульство на інтерв’ю
— Очікування та одержання візи
Що робити після одержання дозволу?
Чому можуть відмовити у візі?
Висновки

За останні роки кількість шлюбів між українками та іноземцями збільшилася в два рази! І найчастіше дівчата вибирають німецьких женихів. Як відомо, для весілля і проживання з чоловіком на території Німеччини, необхідно мати дозвіл.

В даному матеріалі буде описана процедура оформлення візи нареченої» і всі нюанси, які необхідно враховувати. Так само є цікавий матеріал, що потрібно знати при укладення шлюбу з німцем, читайте тут.

Віза нареченої в Німеччину — загальна інформація

Незалежно від того, хто є громадянином України (наречений або наречена), процедура оформлення візи для кожного з них буде ідентичною. Зважаючи на те, що українські дівчата частіше виходять заміж за кордон, ніж одружуються з іноземками українські хлопці, в цій статті ми будемо розглядати громадянина Німеччини в якості нареченого, а українку – в якості нареченої;

«Віза нареченої» передбачає укладення шлюбу з іноземним нареченим і їх спільне проживання за кордоном. Саме цей аспект і буде описаний нижче. Програми по возз’єднанню сім’ї, підтвердження раніше укладеного шлюбу і подібні процедури є схожими з отриманням візи нареченої», однак для них потрібні абсолютно інші підстави. Тому на нашому сайті створені окремі статті для кожного типу візи.

В даному матеріалі не буде опису, як купити «візу нареченої». Безперечно, самостійний процес оформлення документа займає багато часу, але якщо задатися метою, то все можливо. По суті, нічого складного в цій процедурі немає, а ось спеціальні фірми, які займаються посередництвом, беруть за цю послугу чималі гроші.

Яка віза потрібна?

Віза нареченої в Німеччину

Для «візи нареченої» потрібно оформляти національну візу. Вона передбачає тривале перебування на території конкретної держави. У нашому випадку це Німеччина.

Де оформляти візу нареченої в Німеччину?

В залежності від міста подачі, це може бути консульство або посольство Німеччини. У деяких випадках німецькі чиновники можуть делегувати ці повноваження візових центрів. Тому перед подачею рекомендуємо уточнити дане питання.

Яка вартість візи нареченої?

 

Яка вартість візи нареченої?

Громадяни України звільнені від сплати візового збору у Німеччину.

тобто, якщо документи будуть подаватися в посольстві або консульстві, то українці нічого оплачувати не треба.

Якщо ж подача документів на візу нареченої» буде здійснюватися у візовому центрі, то необхідно буде заплатити сервісний збір. На сьогоднішній день він складає близько 20 євро. Сплатити збір необхідно в касі ППВА в гривнях за поточним курсом валюти. У більшості візових центрів доступна оплата, як готівкою, так і картою. Однак краще заздалегідь уточнити про можливість безготівкового розрахунку, щоб уникнути неприємностей.

Іноді можна почути інформацію про те, що сімейні пари зовсім не повинні платити зборів. Це вірно, але наречений і наречена це ще не подружжя. Тому платити в цьому випадку необхідно.

Які документи потрібні для «візи нареченої»?

Які документи потрібні для "візи нареченої"?

Подача документів у консульство — це лише мала частина всього процесу. Щоб отримати візу, деякі документи повинні бути представлені в Німеччині, а деякі в Україні. Нижче ми поетапно опишемо весь процес реєстрації.

Етап 1. Подача заяви в німецький ЗАГС

Для цього громадянин ФРН повинен звернутися в найближчий ЗАГС і заповнити певні папери. Як правило, співробітники Рагсу все пояснюють і допомагають у заповненні бланків. Іноземній нареченій бути присутнім у цей момент не обов’язково. Але, якщо є можливість, то краще відвідати ЗАГС разом з нареченим. У такому разі шанс отримання відмови значно зменшується.

Етап 2. Подача документів в німецький ЗАГС

Обов’язковий пакет документів для всіх Рагсів однаковий. Проте кожен з них може запросити додаткові папери. Тому рекомендуємо заздалегідь уточнити цей момент в найближчому Загсі, який планується подача.

Нареченій необхідний переклад документів з української мови на німецьку. Ретельно вибирайте перекладача, інакше некоректний переклад може стати причиною багатьох неприємностей на території Німеччини.

Обов’язковий пакет документів для громадянина України включає в себе:

  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Подавати необхідно тільки ксерокопії всіх сторінок;
  • Внутрішній паспорт громадянина України. Також потрібні тільки ксерокопії сторінок;
  • Свідоцтво про народження. Якщо є можливість, то подбайте про отримання документа нового зразка. Справа в тому, що не всі німецькі Рацси будуть готові прийняти радянське свідоцтво;
  • Нотаріально завірене підтвердження того, що українка не заміжня;
  • Довіреність громадянину Німеччини, яка дозволяє йому подати документи в ЗАГС без присутності нареченої-іноземки. Натисніть, щоб завантажити бланк. Ця папір необхідна тільки тоді, коли іноземець не може особисто бути присутнім у Рагсі.

Етап 3. Отримання відповіді з Рагсу


Після подачі документів необхідно чекати рішення, на підставі якого іноземна наречена зможе відкрити візу. Згідно з німецьким законодавством, на розгляд справи дається місяць. Однак, як показує практика, цей термін може збільшуватися, адже все залежить від завантаженості працівників.

Етап 4. Подача документів в Україні «візу нареченої»

Нижче буде наведено перелік обов’язкових документів. Однак посольство (консульство) може запросити будь-які додаткові папери. В обов’язковий пакет документів входить:

  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Оригінал необхідно пред’явити, а два примірники ксерокопій здати;
  • Внутрішній паспорт громадянина України. Умови такі ж, як у попередньому пункті;
  • Анкета. Необхідно подавати два екземпляра.Завантажити бланк можна тут. Оформляти анкету можна тільки на німецькій мові. Слідкуйте, щоб всі дані були записані грамотно, без єдиної помилки;
  • Фотографії. Кількість — 3 штуки. Розмір — 3.5 * 4.5 см. Важливо, щоб фото було новим, зробленим не більше півроку тому. Німці дуже прискіпливі до всіх нюансів, тому стежте, щоб фото було зроблено правильно. Необхідно розташуватися до камери строго анфас, вираз обличчя має бути нейтральним. Повороти і нахили голови заборонені. Допустимий фон — світлий і однотонний. Якщо осіб, які носять окуляри, то необхідно, щоб вони були з прозорим склом, за якими можна добре розгледіти очі;
  • Сертифікат, який підтверджує знання німецької мови. Усне підтвердження не підійде, потрібен саме документ. Без нього отримати «візу нареченої» не вийде;
  • Свідоцтво про народження;
  • Страховий медичний поліс;
  • Квитанції про оплату зборів;
  • Закордонний паспорт громадянина Німеччини. Необхідно здати ксерокопії всіх сторінок в двох примірниках;
  • Німецька прописка нареченого (дві ксерокопії);
  • Дозвіл з німецького РАГСу;
  • Письмова угода громадянина Німеччини фінансово забезпечувати свою іноземну наречену;
  • Довідка з німецького РАГСу із зазначенням передбачуваної дати одруження.

Етап 5. Запис в консульство на інтерв’ю

Запис в консульство на інтерв'ю

Документи не приймаються живої черги. Тому необхідна попередня реєстрація. Ви можете зробити це за телефоном або через Інтернет. Ми рекомендуємо вам не записуватися, поки не буде уточнено і складений повний список необхідних документів.

В погоджений день ви повинні прибути в заздалегідь обраний час. Краще прийти трохи раніше, ніж спізнитися. Пунктуальні німці можуть бути критично налаштовані, якщо заявник запізнюється. А це негативно впливає на результат інтерв’ю.

Немає конкретного переліку питань, які задає консул. Тому він може запитати будь-яку потрібну йому інформацію, навіть ту, яка здається дуже особистою. Ви повинні розуміти, що йому не цікаві ваші почуття, його завдання – не допустити фіктивного шлюбу. Так що якщо ви вирішите ухилитися від відповіді на яке-небудь питання, це може бути сприйнято як «відмова в наданні інформації». В такому випадку «візу нареченої» отримати не вдасться.

Етап 6. Очікування й отримання візи нареченої в Німеччину

 

Очікування й отримання візи нареченої в НімеччинуЧекати рішення німецьких чиновників доведеться близько 60 днів. Однак у деяких випадках нареченої змушені чекати ще довше.

Коли рішення буде прийнято заявниця отримає сповіщення. Це може бути повідомлення на телефон або лист на електронну пошту.

Іноземній нареченій необхідно особисто з’явитися в консульство для отримання закордонного паспорта з готовою візою.

Що робити після одержання дозволу?

Після приїзду в Німеччину необхідно зареєструватись у спеціальному відділі, який займається справами іноземців. Він називається Ausländerbehörde. Краще пройти реєстрацію відразу, ніж відкладати на потім. Але в будь-якому випадку, згідно із законодавством, у вас буде місяць, щоб це зробити.

Далі залишиться лише офіційно вийти заміж за німецького нареченого.

Чому можуть відмовити у візі нареченої?

 

Чому можуть відмовити у візі нареченоїНайчастіше причиною відмов є неточності у документах або їх недостача. Вирішити цю проблему нескладно – треба просто виправити помилки або принести необхідні папери. Для цього виділяється певний строк.

Набагато гірше, якщо чиновники визнають документи або сам шлюб фальшивим. Якщо ви впевнені, що з вашого боку все чесно, то можна подавати оскарження.

Висновки

Любов не знає кордонів. Якщо ви пізнали це почуття і готові їхати за коханим навіть в іншу країну, то для вас оформлення візи не стане обтяжливим. Безсумнівно, нюанси та труднощі існують, але детально вивчивши вищенаведений матеріал, ви зможете легко і без зайвих нервів зібрати необхідні папери і оформити «візу нареченої».

Віза нареченої в Німеччину — з цією статтею так само цікавляться:

Декретна відпустка в ПольщіВНП Німеччини, види та переваги
Декретна відпустка в Німеччині Оформлення візи для вивчення мови в Німеччині ВНЖ Німеччини, види і переваги

Віза нареченої в Німеччину — якщо залишилися питання пишіть їх в коментарях, із задоволенням відповімо! Вдалих і безпечних поїздок.

Смотрите также

Вагітність і пологи в Німеччині

Вагітність і пологи в Німеччині

Вагітність і пологи в Німеччині Пологи — це завжди емоційно важкий період для будь-якої жінки. …