Домой / Німеччина / Робоча віза в Німеччину в 2019 році

Робоча віза в Німеччину в 2019 році

Робоча віза в Німеччину в 2019 році

Німеччина є однією з найбільш привабливих країн Європейського союзу за рівнем життя і заробітної плати. І як показує практика, чим краще рівень заробітної плати, тим складніше легально працевлаштуватися і отримати візу.

Ті, хто вже раніше працював в ЄС, знають, що коли Польща увійшла в ЄС, поляки масово почали їхати на роботу до Німеччини. А коли в Україні сталася криза 2014 року і долар виріс, Польща люб’язно відкрила свої двері Українцям. Більшість, скориставшись цим запрошенням поїхали на заробітки. Всі інші країни ЄС не поспішають приймати нас у себе.

Але в 2019 році обіцяють, що все змінитися!

Давайте по порядку розберемося, що і як оформляється.

Робоча віза до Німеччини — це дозвіл на виїзд, перебування та працевлаштування на території Німеччини на термін видачі візи.

Зразок як виглядає віза до Німеччини

На даному зразку виділено наступне:

D — Це тип візи, категорія D — це віза на довгострокове перебування, в основному робоча.

90 — Це обмеження кількості днів перебування, не більше 90 днів в Німеччині.

18-07-12 по 17-10-12 — Це термін, з якого по яке число можна перебувати. Але зверніть увагу, якщо віза дана на 90 днів, а термін перебування наприклад 180 днів, це означає, що можна перебувати не більше 90 днів.

Наявність візи не дає гарантії в’їзду в країну , прикордонна служба може так само відмовити у в’їзді, в разі, якщо, наприклад, людина не може відповісти на основні питання такі як: В якому місті буде робота, ким буде працювати, яка зарплата.

Різновиди робочих віз до Німеччини

Блакитна карта — Це загальноєвропейський документ, такий документ дає можливість працювати на всій території ЄС.

Німеччина до блакитної карти ЄС висуває свої вимоги, щоб працевлаштуватися легально по трудовій карті необхідно:

  • Підтвердження професії дипломом
  • Трудовий договір з роботодавцем
  • Оплата праці повинна бути не менше ніж 39600 євро / рік інженери, математики та 50800 € для інших спеціальностей.

Blue Card EU видані не Німеччиною можуть бути додатково перевірені на внутрішні правила.

Як виглядає Blue Card EU

Візи для фахівців.

Висококваліфіковані фахівці, особливо в сфері будівництва, цінуються у всіх країнах, в тому числі і Німеччиною. В основному, це будівельники, зварювальники, далекобійники. Деталі можуть змінюватись законодавством, але в основному це 86400 євро / рік, при високій кваліфікації.

Загальна зайнятість.

Це найпоширеніший тип візи, в основному, під такий тип візи відкривають всі громадяни СНД, простими словами це різноробочі, спеціальних дипломів не потрібно. Уряд Німеччини сам регулює список вакансій, затребуваних на даний момент, працевлаштуватися можна лише на ці вакансії.

Для відкриття візи на підставі загальної зайнятості потрібно трудовий договір від роботодавця.

Як відкрити візу до Німеччини

Список документів і вимоги для робочої візи в Німеччину можуть відрізнятись в залежності від громадянства заявника. Я хочу привести приклад для громадян України і РФ, для інших країн цей список документів може відрізнятися. Точний перелік можна уточнити в посольстві Німеччини.

У даному прикладі хочу розібрати відкриття візи в Німеччину в категорії (Загальна зайнятість). Вузькі фахівці такі як: Лікарі, працівники мистецтва і т.д.повинні уточнювати вимоги в консульстві, так як багато нюансів.

1 — Пошук роботи.

Для того, що б знайти роботу в Німеччині можна скористатися безвізом, поїхавши як турист і знайти роботу, але пам’ятайте, по безвізу працювати в Німеччині заборонено , можна отримати депортацію.

Так само знайти роботу можна через інтернет або через фірми посередники, але в основному ці вакансії всі платні. Їх вартість може варіюватися від 100 до 500 євро, це середня ціна на момент написання статті. Є ризики, що заплативши гроші в підсумку нічого не отримаєте або отримаєте не те що обіцяли, будьте уважні.

В результаті у Вас повинен бути контракт на роботу, на підставі якого буде відкрита віза.

2 — Отримання запрошення та контракту (договору) на роботу

Зразок контракту.

Зверніть увагу що Ваше запрошення, контракт може відрізнятися від представленого нижче.

У деяких випадках для отримання робочої візи в Німеччину потрібене запрошення та контракт на роботу. Список документів необхідних на подачу в консульство може змінюватися, в залежності від необхідних працівників, уточніть це перед подачею документів.

3 — Запис на подачу документів .

Після того як документи зібрані, потрібно зареєструватися на подачу документів в консульство. Просто так прийти і здати документи по живій черзі не можна. Прийом тільки за попередньою реєстрацією.

Подача документів здійснюється тільки в Києві, в генеральному консульстві.

Записуватися необхідно тільки тоді, коли буде готовий весь пакет документів.

Реєстрація на подачу документів відбувається лише через сайт, в телефонному режимі або при особистій присутності в консульстві записатися, на жаль, не можна. Якщо Ви зареєструвалися, а прийти в призначену дату не зможете, необхідно попередити про це консульство за посиланням, яке прийшло Вам на емейл або написати на цю електронну пошту visa@kiew.diplo.de

Якщо Ви зареєструвалися на подачу документів, але не з’явилися і не попередили, консульство може в наступний раз відмовити в реєстрації або прийомі документів.

Інструкцію як зареєструватися на подачу документів дивіться тут .

4 — Список документів на візу до Німеччини

Всі документи, які будуть подані в консульство, повинні бути перекладені на німецьку (мати апостиль). Всі заламіновані документи не можуть бути перекладені з технічних причин, для того що б зробити їх апостиль необхідно взяти дублікат.

На початку необхідно завантажити та роздрукувати пам’ятку, скачати її можна тут . У ній вказано весь перелік документів.

Документи Примітка
Закордонний паспортОригінал і 2 копії, всі сторінки з відмітками. У паспорті повинно бути мінімум 2 чистих сторінки, термін дії повинен бути 3 місяці після закінчення візи.
Якщо є другий закордоннийЯкщо є другий закордонний паспорт його так само необхідно пред’явити, навіть якщо термін дії закінчився. Оригінал і 2 копії.
Візова анкетаНеобхідно заповнити 2 однакові анкети.
ФотоНеобхідно 3 фото, 2 вклеюються в анкети, одне береться з собою.
Договір з роботодавцемДоговір з роботодавцем, запрошення від роботодавця, контракт (оригінал і 2 копії). У ньому має бути описано скільки годин Ви будете працювати і яку зарплату отримувати.
Підтвердження кваліфікаціїЦе може бути диплом, якщо не їдете працювати різноробочим або наприклад на збір спаржі.
Мед страховкаОригінал і 2 копії

Це основні документи, але консульство може вимагати ще додаткові документи в залежності від ситуації.

Всі дипломи повинні бути перекладені на німецьку та нотаріально завірені.

5 — Заповнення візової анкети для робочої візи в Німеччину

Один з основних документів для отримання візи — це заповнена візова анкета. На момент співбесіди анкета повинна бути повністю заповнена! Частково заповнена анкета не приймається, дозаповнити анкету в посольстві не можна.

Для того що б завантажити анкету перейдіть по цим посиланням

Інструкцію щодо заповнення анкети ми пізніше напишемо і залишимо тут посилання.

6 — Вартість візи до Німеччини

Для Українців додаткові плати в консульстві не стягуються, тобто віза безкоштовна. Єдині це витрати на переклади, страховка, фотографія, ксерокопії.

7 — Строки розгляду візи

Після подачі документів консул може розглядати документи від 7 до 60 днів, в деяких випадках на розсуд консула термін може збільшуватися.

Перевірити готова віза в телефонному режимі не можна, для того щоб перевірити стан документів, потрібно скористатися спеціальним ресурсом.

Як перевірити стан документів ми напишемо статтю пізніше і опублікуємо тут посилання.

8 — Отримання візи

Після того, як консул прийме рішення щодо візи, Вам прийде повідомлення. Необхідно в призначений день приїхати в консульство з закордонним паспортом для того, щоб Вам поставили візу.

9 — Як продовжити візу в Німеччині

Продовжити візу в самій Німеччині не можна, можна лише отримати посвідку на проживання і потім його продовжувати. Для оформлення візи необхідно в будь-якому випадку повертатися на Батьківщину.

Висновок

Робочу візу в Німеччину отримати не просто, є дуже багато нюансів і тривалий термін розгляду документів. Але після того, як віза буде відкрито, Ви можете легально їхати і заробляти не малі гроші, так як в Німеччині одні з найвищих зарплат в ЄС. Так що, якщо дивитися на перспективу, це того варто.

Допоможіть розвитку корисного Вам сайту. Поділіться цим посиланням в соц мережах, Вам не важко, а нам приємно.

54 комментария

  1. Доброго дня!
    Підскажіть будь ласка, а якщо є запрошення від роботодавця на роботу в «російськомовний супермаркет» в Німеччині, а дипломи фінансиста і інженера, то яка ймовірність, що рішення консульства буде позитивне?

    Дякую

    • Константин - визовый специалист

      Доброго дня, скоріш за все відмова буде, краще хочаб курси пройти на комерсанта.

      • Доброго дня,ви займаєтесь пошуком ваксій в Німеччині?

        • Константин - визовый специалист

          Доброго дня, зараз нажаль поки ні, тут лише інформативна стаття.

      • Анатолій

        Доброго вечора!!! Підкажіть будь-ласка як отримати німецьку візу якщо німецький роботодавець надасть мені запрошення і контракт на працю

        • Татьяна - Визовый специалист

          Доброго дня. Ми не займаємось Німеччиною, тому рекомендуємо уточнити інформацію в Консульстві

    • Віталій

      Доброго дня. Роз’ясніть будь ласка таку ситуацію: повернувся з Чехії де працював по робочій візі,а зараз хочу відкрити польську на 180. Чи є у мене зараз безвіз? Чи не з’їсть коридор частину візи?

      • Татьяна - Визовый специалист

        Доброго дня. Візу на 180 днів можна відкривати одразу

  2. Татьяна - Визовый специалист

    🇩🇪 Deutsche Welle 🇩🇪

    …для звичайних не кваліфікованих робітників, працевлаштування не буде.

    Сьогодні, 19 грудня 2018 німецька влада прийняла новий закон про полегшення умов працевлаштування для громадян країн, що не входять в ЄС

    Можливість працевлаштування в Німеччині, буде у всіх мігрантів, які мають визнану у ФРН свідоцтво про професійну кваліфікацію, іноземні фахівці зможуть працевлаштуватися в Німеччині в тому числі і після прибуття в країну. Досі майбутньому мігранту потрібно було мати ще до від’їзду в ФРН вже підписаний трудовий договір з німецькою фірмою, тепер немає.
    Людина, що володіє визнаною у ФРН кваліфікацією і володіє німецькою мовою, зможе все одно приїхати в Німеччину і півроку шукати тут роботу.
    Але протягом цього терміну він не матиме права на отримання соціальної допомоги і повинен буде довести, що здатний сам себе утримувати.
    Але, для звичайних не кваліфікованих робітників, працевлаштування не буде.
    Головна умова для роботи в Німеччині — фахівцям-іноземцям необхідно пройти процедуру перевірки і визнання професійної кваліфікації. Для деяких професій, наприклад, для лікарів і медперсоналу, визнання диплома вже зараз є обов’язковою умовою для працевлаштування. Інші ж фахівці можуть замовити індивідуальну експертну оцінку в Центральному відомстві з питань закордонної освіти (ZAB) і отримати свідоцтво про відповідність німецьким стандартам професійної підготовки.
    Ще один законопроект дає перспективу залишитися в ФРН добре інтегрованим іноземцям, яким відмовили в статусі біженця. Можливість перебування в Німеччині протягом 30 місяців, згідно з документом, будуть надавати мігрантам, які не отримали притулок, але не менше 18 місяців пропрацювали на повну ставку в Німеччині.

    Тепер законопроекти повинні пройти процедуру затвердження в Бундестазі і Бундесраті. За планом, обидві законодавчі норми мають набути чинності з 1 січня 2020 року.
    Як це буде працювати, поки як завжди не зрозуміло ….

  3. Добрий день! Маю запрошення на роботу в Німеччині , працюю далекобійником. На цій фірмі вже працював тільки в відрядженні від Літовської фірми, тепер німець хоче аби я працював на пряму.

    • Татьяна Визовый специалист

      Доброго дня. В чому суть Вашого питання? Документи на візу в Німеччину ми не оформляємо.

  4. Володимир Іванович

    Доброго здоров’я. Яким чином можна підтвердити для Німеччини мій український диплом інженера технічного ВУЗу?

    • Константин - визовый специалист

      Доброго дня, якщо консул не просе підтвердження, то потрібно лише переклад зробити, якщо буде просити підтвердження це може дати університет.

  5. А з дипломом з коледжу які є шанси на відкриття запрошення маю запрошення всі документи від фірми

    • Константин - визовый специалист

      Вашко сказати, це все буде консул дивитись, але можно пробувати, головне щоб роботодавець з своєї сторони дуже вилику зацекавленність мав.

      • Доброго вечора
        Через польську фірму по відрядження на роботу в Німеччині можна працювати
        Напишіть будьласка

        • Константин - визовый специалист

          Доброго дня, так, але лише на 90 днів.

  6. Ярослав

    Хочу работать в Германии.

  7. Здравствуйте ,подскажите пожайлуста,если немецкая фирма по уходу за пожылыми людьми дает мне трудовой договор ,какие еще нужны документы ?

    • Татьяна - Визовый специалист

      Добрый день. Этот вопрос нужно уточнить в Консульстве Германии.

      • Доброго дня!А по польській візі можна їхати в Німеччину?приймуть на роботу?

        • Татьяна - Визовый специалист

          Доброго дня. По польській візі легально працювати можна лише в Польщі

  8. Доброго дня, скажіть чи можна відкрити паралельно іншу візу, якщо вже є відкрита польська воєвудська віза?

    • Константин - визовый специалист

      Доброго дня, можно, але не країни ЄС. В Німмечину якщо будете відкривати потрібно анульувати Польску.

      • Добрий день.Як її анулювати?

        • Татьяна - Визовый специалист

          Доброго дня. Cтаття інформаційного характеру. Ми Німеччиною не займаємось

        • Михайло

          Доброго дня. Я з дружиною хочемо поїхати на роботу в Німеччину. В дружини отчим німець. Його друг нам надасть контракт (запрошення). Сільськогосподарських призначень.
          Скажіть будь ласка які ще необхідні документи? Дружина мову знає, я не дуже. Чи взагалі потрібний сертифікат про курси? Чи сам німець має вказувати на мовний бар‘єр в запрошенні?

        • Татьяна - Визовый специалист

          Доброго дня. Ми Німеччиною не займаємось, тому рекомендуємо уточнити інформацію в Консульстві

  9. Добрий день мені потрібно проконсультуватись як і куди треба звернутись … як що я отримаю робочу візу на 6 міс і влаштуюсь на роботу контракт буде на рік а віза на 6 міс то потім як маю продовжити її ?

    • Татьяна - Визовый специалист

      Можна відкрити візу воєводську річну, вона перекриває коридори

  10. Ярослав

    Доброго дня. Які шанси маючи запрошення працювати ( отримати національну візу) в сфері різноробочого? Без кваліфікації ( різноробочим ) .

    • Константин - визовый специалист

      Доброго дня, якщо є хочь невелика знання мови то можно. І диплом потрібен буде.

      • Ярослав

        А якій диплом потрібний буде, якщо сфера роботи садівництво?)

        • Константин - визовый специалист

          Навіть уяви не маю, як довести що Ви там зможете працювати, потрібно в консульство запит дадати.

  11. Скажіть будь ласка в мене спеціальність медичної сестри , яка ймовірність того що для мене там є робота?

    • Татьяна - Визовый специалист

      Ми не займаємось працевлаштуванням та візами в Німеччтну

      • Доброго вечора.Маю німецьке запрошення на роботу в ресторан помічником кухара,але маю медичну освіту і диплом.Чи можуть дати позитивний результат по візі?І ще в запрошенні роботодавець написав невірний рік праці2018,а зараз 2019?

        • Татьяна - Визовый специалист

          Доброго дня. Ми Німеччиною не займаємось. Рекомендуємо проконсультуватись в Консульстві Німеччини

        • Доброго вечора !!!Допоможіть ,будь-ласка,де можна в неті найти зразок контракту і запрошення на роботу в німечину, роботодавець нещодавно відкрив ресторан і не розуміє де його оформляти.дякую

        • Татьяна - Визовый специалист

          Доброго дня. Ми не займаємось Німеччиною

  12. Пропонують роботу на нестле в гамбурзі..запрошення в Києві,або новою поштою..страховка безплатно,авіа переліт безплатно..супровід до консульства Німеччини в Києві .консульський збір 19 євро..90 євро за запрошення на роботу..в чому підвозу.,чи реально отримати візу..

    • Константин - визовый специалист

      Навіть не знаю, напищіть сюди якщо будуть проблеми, будемо допомогати.

  13. Ярослав

    Добрий вечір.
    Чи потрібно оплачувати 60 євро на робочу візу?

    Чи потрібно з Німеччини ще дозвіл.
    федеального агентства з Працевлаштування?контракт і страховка є.( Професія зварник)

    • Татьяна - Визовый специалист

      Доброго дня. Німеччною не займаємось, тому такої інформації не маємо. Дану інформацію рекомендуємо уточнити в Консульстві Німеччини

  14. Доброго вечора.у мене таке питання.скільки часу потрібно щоб відкрити візу до німеччини.і чи залишають паспорт.є контракт на роботу.що потрібно і куди звертатись .дякую

    • Константин - визовый специалист

      Доброго дня, для робочої візи в Наммечину потрібно мати контракт, дипломи, переклад дипломів, знання мови, медична страховка, фото, анкета.
      В цій статті все вказано.
      Паспорт при подачі не забирають, черга на подачу десь 3-5 місяців, після подачі розгляд документів до пів року.

      • А якщо в контракті вказано що знання мови не обов’язково.Фірма російскомовна і тд.?

        • Татьяна - Визовый специалист

          На жаль Німеччиною не займаємось

  15. Доброї ночі! Ситуація така: 28.11.18 подала документи(Ausbildung) до візового відділу Німеччини. У грудні отримала ел. листа від візового відділу, з проханням доповнити мій пакет документім: принести ще три документи. 25 січня 2019 р. я повернулася до України та того ж дня принесла всі три документи(біографія, диплом та документ про рівень німецької мови). Я чекала на якусь відповідь, але нічого. Сьогодні (1.03.19)вирішила перевіри наявність готової візи та була у шоці. Станом на 28.02.19 готові візи був мій особистий номер, але візу я повинна забрати до 1.03.19. Я не проживаю в Києві, тому почала дзвонити за номером вказанному на папірці з моїм номером. Вони перевірили мій номер і сказали, що віза вже як місяць готова. Я запитала, що робити, і мені сказали надіслати ел. листа з проханням продовжити термін видачі готової візи. Питання: як та скільки потрібно часу на розгляд цього питання і чи буде позитивна відповідь?

    • Татьяна - Визовый специалист

      Доброго дня. Ми не займаємось Німеччиною, тому такої інформації не маємо

  16. Доброго дня!

    Я би хотіла переїхати до Німеччини и знайти там роботу. Я дзвонила до Посольства в Києві і мені сказали, що мені потрібна національна віза, адже якщо я просто поїду на 90 днів і потім знайду роботу, мені доведеться їхати в Україну оформляти візу. І взагалі в мене немає права тоді шукати роботу.

    Мій хлопець пішов у Kreisverwaltungsreferat, щоб оформити лист забов’язання для національної візи, але йому сказали, що національна віза не потрібна, правила змінені і я можу виїхати на 90 і коли я знайду роботу (в період 90 днів не більше), я можу звернутися до Bürgerschaft і можливо все (дозвіл на проживання) оформити там. Тобто ніяких проблем не буде і повертатися не треба, щоб у нашому посольстві оформляти робочу візу.

    Підкажіть чи правда це. Адже усюди інформація різна.

    • Татьяна - Визовый специалист

      Доброго дня. Ми не займаємось Німеччиною. Тому все потрібно з’ясувати в Посольстві

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *