Домой / Німеччина / Робоча віза в Німеччину в 2019 році

Робоча віза в Німеччину в 2019 році

Робоча віза в Німеччину в 2019 році

Німеччина є однією з найбільш привабливих країн Європейського союзу за рівнем життя і заробітної плати. І як показує практика, чим краще рівень заробітної плати, тим складніше легально працевлаштуватися і отримати візу.

Ті, хто вже раніше працював в ЄС, знають, що коли Польща увійшла в ЄС, поляки масово почали їхати на роботу до Німеччини. А коли в Україні сталася криза 2014 року і долар виріс, Польща люб’язно відкрила свої двері Українцям. Більшість, скориставшись цим запрошенням поїхали на заробітки. Всі інші країни ЄС не поспішають приймати нас у себе.

Але в 2019 році обіцяють, що все змінитися!

Давайте по порядку розберемося, що і як оформляється.

Робоча віза до Німеччини — це дозвіл на виїзд, перебування та працевлаштування на території Німеччини на термін видачі візи.

Зразок як виглядає віза до Німеччини

На даному зразку виділено наступне:

D — Це тип візи, категорія D — це віза на довгострокове перебування, в основному робоча.

90 — Це обмеження кількості днів перебування, не більше 90 днів в Німеччині.

18-07-12 по 17-10-12 — Це термін, з якого по яке число можна перебувати. Але зверніть увагу, якщо віза дана на 90 днів, а термін перебування наприклад 180 днів, це означає, що можна перебувати не більше 90 днів.

Наявність візи не дає гарантії в’їзду в країну , прикордонна служба може так само відмовити у в’їзді, в разі, якщо, наприклад, людина не може відповісти на основні питання такі як: В якому місті буде робота, ким буде працювати, яка зарплата.

Різновиди робочих віз до Німеччини

Блакитна карта — Це загальноєвропейський документ, такий документ дає можливість працювати на всій території ЄС.

Німеччина до блакитної карти ЄС висуває свої вимоги, щоб працевлаштуватися легально по трудовій карті необхідно:

  • Підтвердження професії дипломом
  • Трудовий договір з роботодавцем
  • Оплата праці повинна бути не менше ніж 39600 євро / рік інженери, математики та 50800 € для інших спеціальностей.

Blue Card EU видані не Німеччиною можуть бути додатково перевірені на внутрішні правила.

Як виглядає Blue Card EU

Візи для фахівців.

Висококваліфіковані фахівці, особливо в сфері будівництва, цінуються у всіх країнах, в тому числі і Німеччиною. В основному, це будівельники, зварювальники, далекобійники. Деталі можуть змінюватись законодавством, але в основному це 86400 євро / рік, при високій кваліфікації.

Загальна зайнятість.

Це найпоширеніший тип візи, в основному, під такий тип візи відкривають всі громадяни СНД, простими словами це різноробочі, спеціальних дипломів не потрібно. Уряд Німеччини сам регулює список вакансій, затребуваних на даний момент, працевлаштуватися можна лише на ці вакансії.

Для відкриття візи на підставі загальної зайнятості потрібно трудовий договір від роботодавця.

Як відкрити візу до Німеччини

Список документів і вимоги для робочої візи в Німеччину можуть відрізнятись в залежності від громадянства заявника. Я хочу привести приклад для громадян України і РФ, для інших країн цей список документів може відрізнятися. Точний перелік можна уточнити в посольстві Німеччини.

У даному прикладі хочу розібрати відкриття візи в Німеччину в категорії (Загальна зайнятість). Вузькі фахівці такі як: Лікарі, працівники мистецтва і т.д.повинні уточнювати вимоги в консульстві, так як багато нюансів.

1 — Пошук роботи.

Для того, що б знайти роботу в Німеччині можна скористатися безвізом, поїхавши як турист і знайти роботу, але пам’ятайте, по безвізу працювати в Німеччині заборонено , можна отримати депортацію.

Так само знайти роботу можна через інтернет або через фірми посередники, але в основному ці вакансії всі платні. Їх вартість може варіюватися від 100 до 500 євро, це середня ціна на момент написання статті. Є ризики, що заплативши гроші в підсумку нічого не отримаєте або отримаєте не те що обіцяли, будьте уважні.

В результаті у Вас повинен бути контракт на роботу, на підставі якого буде відкрита віза.

2 — Отримання запрошення та контракту (договору) на роботу

Зразок контракту.

Зверніть увагу що Ваше запрошення, контракт може відрізнятися від представленого нижче.

У деяких випадках для отримання робочої візи в Німеччину потрібене запрошення та контракт на роботу. Список документів необхідних на подачу в консульство може змінюватися, в залежності від необхідних працівників, уточніть це перед подачею документів.

3 — Запис на подачу документів .

Після того як документи зібрані, потрібно зареєструватися на подачу документів в консульство. Просто так прийти і здати документи по живій черзі не можна. Прийом тільки за попередньою реєстрацією.

Подача документів здійснюється тільки в Києві, в генеральному консульстві.

Записуватися необхідно тільки тоді, коли буде готовий весь пакет документів.

Реєстрація на подачу документів відбувається лише через сайт, в телефонному режимі або при особистій присутності в консульстві записатися, на жаль, не можна. Якщо Ви зареєструвалися, а прийти в призначену дату не зможете, необхідно попередити про це консульство за посиланням, яке прийшло Вам на емейл або написати на цю електронну пошту visa@kiew.diplo.de

Якщо Ви зареєструвалися на подачу документів, але не з’явилися і не попередили, консульство може в наступний раз відмовити в реєстрації або прийомі документів.

Інструкцію як зареєструватися на подачу документів дивіться тут .

4 — Список документів на візу до Німеччини

Всі документи, які будуть подані в консульство, повинні бути перекладені на німецьку (мати апостиль). Всі заламіновані документи не можуть бути перекладені з технічних причин, для того що б зробити їх апостиль необхідно взяти дублікат.

На початку необхідно завантажити та роздрукувати пам’ятку, скачати її можна тут . У ній вказано весь перелік документів.

Документи Примітка
Закордонний паспортОригінал і 2 копії, всі сторінки з відмітками. У паспорті повинно бути мінімум 2 чистих сторінки, термін дії повинен бути 3 місяці після закінчення візи.
Якщо є другий закордоннийЯкщо є другий закордонний паспорт його так само необхідно пред’явити, навіть якщо термін дії закінчився. Оригінал і 2 копії.
Візова анкетаНеобхідно заповнити 2 однакові анкети.
ФотоНеобхідно 3 фото, 2 вклеюються в анкети, одне береться з собою.
Договір з роботодавцемДоговір з роботодавцем, запрошення від роботодавця, контракт (оригінал і 2 копії). У ньому має бути описано скільки годин Ви будете працювати і яку зарплату отримувати.
Підтвердження кваліфікаціїЦе може бути диплом, якщо не їдете працювати різноробочим або наприклад на збір спаржі.
Мед страховкаОригінал і 2 копії

Це основні документи, але консульство може вимагати ще додаткові документи в залежності від ситуації.

Всі дипломи повинні бути перекладені на німецьку та нотаріально завірені.

5 — Заповнення візової анкети для робочої візи в Німеччину

Один з основних документів для отримання візи — це заповнена візова анкета. На момент співбесіди анкета повинна бути повністю заповнена! Частково заповнена анкета не приймається, дозаповнити анкету в посольстві не можна.

Для того що б завантажити анкету перейдіть по цим посиланням

Інструкцію щодо заповнення анкети ми пізніше напишемо і залишимо тут посилання.

6 — Вартість візи до Німеччини

Для Українців додаткові плати в консульстві не стягуються, тобто віза безкоштовна. Єдині це витрати на переклади, страховка, фотографія, ксерокопії.

7 — Строки розгляду візи

Після подачі документів консул може розглядати документи від 7 до 60 днів, в деяких випадках на розсуд консула термін може збільшуватися.

Перевірити готова віза в телефонному режимі не можна, для того щоб перевірити стан документів, потрібно скористатися спеціальним ресурсом.

Як перевірити стан документів ми напишемо статтю пізніше і опублікуємо тут посилання.

8 — Отримання візи

Після того, як консул прийме рішення щодо візи, Вам прийде повідомлення. Необхідно в призначений день приїхати в консульство з закордонним паспортом для того, щоб Вам поставили візу.

9 — Як продовжити візу в Німеччині

Продовжити візу в самій Німеччині не можна, можна лише отримати посвідку на проживання і потім його продовжувати. Для оформлення візи необхідно в будь-якому випадку повертатися на Батьківщину.

Висновок

Робочу візу в Німеччину отримати не просто, є дуже багато нюансів і тривалий термін розгляду документів. Але після того, як віза буде відкрито, Ви можете легально їхати і заробляти не малі гроші, так як в Німеччині одні з найвищих зарплат в ЄС. Так що, якщо дивитися на перспективу, це того варто.

Допоможіть розвитку корисного Вам сайту. Поділіться цим посиланням в соц мережах, Вам не важко, а нам приємно.

О программе Константин - визовый специалист

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *