Домой / Чехія

Чехія

Віза в Чехію

 

Віза в Чехію — як і у всі країни Євросоюзу, в Чехію можливий безвізовий в’їзд. Але для деяких випадків знадобиться оформлення візи.

 

Типи віз до Чехії

Існують декілька видів віз, необхідних для відвідування Чехії в залежності від мети візиту та перебування на території країни.

 

Короткострокова

Видається з метою туризму, журналістської діяльності, навчання, участі у різноманітних заходах, відвідування рідних і т. д. Існує два види короткострокових віз:

  • Одноразова (до 90 днів). Людина в’їжджає в Чехію і перебуває на її території до закінчення терміну.
  • Мультивіза. Людина може в’їжджати в країну і виїжджати багаторазово. Але при цьому термін перебування протягом 180 днів не повинен перевищувати 90 днів.

 

Довгострокова

Така віза видається особам, які мають намір перебувати на території Чехії більше трьох місяців. Зазвичай довгострокові візи видаються в наступних випадках:

  • Студентська віза. Видається при вступі у навчальний заклад, зареєстроване в реєстрі чеського Міністерства Освіти.
  • З метою возз’єднання сім’ї (до 365 днів). Видається для воззєднання подружжя, батьків-інвалідів або людей похилого віку (старше 65 років) батьків з дітьми, дітей з батьками. Для отримання такої візи необхідно, щоб очікує член сім’ї мав ПМЖ, громадянство, вид на проживання або подав документи на ВНП.
  • Бізнес-віза (з метою участі в Юридичній особі). Для такого типу візи одержувачу необхідно мати зареєстровану фірму на території Чехії і бути її власником.
  • Трудова карта. Видається при наявності дозволу на роботу в чеській компанії.

 

Необхідні документи

 

Для отримання візи в Чехію потрібні такі документи:

  • закордонний паспорт;
  • анкета з заповненими даними;
  • 2 фото;
  • копія українського паспорта;
  • страховий поліс;
  • гарантія фінансового забезпечення;
  • підтвердження бронювання квитків, копію водійського посвідчення, зеленої карти і техпаспорта (при подорожі на власному авто);
  • довідка з місця роботи (працюючим), навчання (копію студентського квитка), копію пенсійного посвідчення (для пенсіонерів);
  • для неповнолітніх осіб, що перетинають кордон з одним з батьків або без батьків потрібно дозвіл від іншого з батьків/батьків.

 

При отриманні робочої візи необхідно запрошення компанії. Студентам знадобиться підтвердження надходження у ВУЗ. А для возз’єднання членів сім’ї потрібно надати свідоцтво про укладення шлюбу, свідоцтво про народженні дитини, пенсійне посвідчення. Причому ці документи повинні бути перекладені на чеську мову.

Реєстрація на робочу карту в Чехію

Реєстрація на робочу карту в Чехію

Реєстрація на робочу карту в Чехію Реєстрація на робочу карту в Чехію — всі документи на робочу карту в Чехію подаються через консульство, а на короткострокову візу через візовий центр. В візовий центр не потрібно реєструватися заздалегідь, просто приходите в будь-який робочий час і подаєте документи. Сьогодні ми поговоримо про …

Читать далее »

Робоча віза в Чехію

Робоча віза в Чехію

Робоча віза в Чехію нашою фірмою відкривається на термін 90 днів, з метою працевлаштування. Є варіанти як з прив’язкою до роботодавця, так і без. З прив’язкою, це означає, що працювати потрібно в тій фірмі, яка виписала запрошення. Без прив’язки до роботодавця підійде варіант тим, у кого є вже свій роботодавець, …

Читать далее »